Stenegegaard Kursuscenter Østjylland - Jylland

Området omkring Stenegegaard Kursuscenter


Danmarks Naturfredningsforening i Odder har udgivet 12 foldere om færdsel i den lokale natur. Alle ture er nøje beskrevet med længde, sværhedsgrad, parkering og hvilke særlige forhold, der gælder lige netop på den egn.

Se dem her: Vandreture i Odder

Stenegegaard kursuscenter ligger tæt på Margueritruten  og området omkring Steegegaard Kursuscenter er utrolig Smuk og uspoleret. Her er bakker, skov og strande, med fantastisk udsigt over Horsens Fjord og Sondrup skov. Stedet er perfekt til vandreture og naturoplevelser til jeres arrangement, kursus eller ferie.

Kysten langs nordsiden af Horsens Fjord fra Vorsø og øst ud til engene omkring Åkær Å danner grænse til en imponerende landfredning. Området består i vest af flade marker, som et stykke inde i land rejser sig udramatisk 50-70 m over fjorden.

Syd for Trustrup findes Udsigtshøjene, 70 m, med udsigt ned over den midterste del af fredningen med Glibinggård, Skablund Skov og Horsens Fjord.

I øst markerer en kratbevokset havskrænt grænsen op til Uldrup Bakker med fredningens højeste punkt Blakshøj, 73 m. Herfra er der udsigt gennem en træløs bræmme ned over bakkerne til Horsens Fjord og Alrø.

Fredningen dækker i alt ca. 2100 ha. Den gennemskæres af delvist regulerede småvandløb og består af en mosaik af landbrug, frugtplantager, drænede enge og skov. Stedvis langs kysten findes strandenge. 

Ønsker man en guidet tur i Sondrup Plantage kan man kontakte biolog Iben Lindegaard og naturvejleder Ole Sørensen hos Odder Museum på tlf.: 8654 0175 

Stenegegaard Kursuscenter Østjylland - Jylland

Stenegegaard Kursuscenter - v/Line Dahl Krabsen - svinballevej 13 - 8350 Hundslund - Tlf.:91 56 93 92 

kontakt@stenegegaard-kursuscenter.dk  

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk